BRUGES

Venetia Nordului, cum mai este numit orasul Bruges, este un oras mai aerisit decat Amsterdamul si mai curat decat Venetia. Este un oras construit in jurul canalelor, pe vremuri o mare putere econimica datorita portului foarte accesibil. Acum, Bruges este un oras deosebit de cochet, primitor, cu un centru istoric patrimoniu UNESCO.

Noi am fost la Bruges in luna septembrie cu ocazia unui festival culinar special in Europa. Se numeste Kokeet si este un eveniment pe care nu vrei sa il ratezi daca esti pasionat de arta culinara. In Bruges exista nici mai mult nici mai putin de 16 restaurante cu stele Michelin, la o populatie de 118.000 locuitori(aproximativ). Aceste restaurante organizeaza o data pe an acest festival culinar accesibil tuturor buzunarelor, cu preturi mici si vin minunat.

Dupa minunatul desfat culinar am plecat la ars calorii prin oras. Daca stai bine cu inaltimile, poti urca in turnul din centru orasului, Belfort, doar 366 de scari se afla intre tine si cea mai frumoasa vedere panoramica asupra orasului. Tot in acest turn se afla cel mai bine platit functionar public din Bruges. Te lasam sa descoperi tu pentru ce anume.

Plimbari cu barca pe canale, parcuri frumoase, terase peste tot, bere belgiana….hmmm parca as pleca din nou

Mai multe despre aceasta evadare Yolo va putem oferi oricand, prin telefon sau mail.