ETIOPIA- ISTORIE, MISTER SI LEGENDE

ETIOPIA- ISTORIE, MISTER SI LEGENDE

Etiopia, vechea Abisinie numita acum Republica Federala Democratica a Etiopiei, este un stat situat în Cornul Africii si fara iesire la mare.

Nasterea Etiopiei dateaza din perioada legendarului Rege Solomon si al Reginei din Saba: fiul lor Menelik I inaugurează o dinastie de imparati etiopieni care s-a continuat pana tarziu, in sec. XX.

Economia Etiopiei este bazata pe agricultură care absoarbe 45% din PIB, 90% din exporturi. Produsul principal este cafeaua, destinata aproape toata exportului si din care traiesc direct sau indirect 25 % din populatie.

Etiopia avea in 2007 o populatie de 75.500.000 locuitori. Speranta de viata este de 49 ani. Media de copii pentru fiecare femeie este de 5,1, una dintre cele mai inalte din lume. Crestinii reprezinta 61,6% din populatia tarii, 32,8 % musulmani, iar religiile traditionale africane 5,6%.

In aceasta expeditie, veti vizita capitala Etiopiei, Addis Abeba, orasul Gondar, vechea capitala imperiala a Ethiopiei, Lalibela, orasul sfant al crestinilor etiopieni cu celebrele biserici monolit, locul unde s-ar afla biblicul „Chivot al Legii”. Si pentru ca situarea Etiopiei in zona Marelui Rift da nastere unui relief spectaculos, veti vizita parcuri naturale de o frumusete care taie respiratia. De asemenea veti urca la peste 4500m pe cel mai inalt varf al Etiopiei, Ras Dashen cu ai sai 4533m (sau 4620m dupa alte surse). Alaturi de Ras Dashen veti cuceri si alte varfuri spectaculoase precum Gogo, Inatye sau Bwawit.

Relieful, flora, fauna, istoria, cultura acestor locuri va vor transforma aceste 21 zile in amintiri de neuitat.

Traseu:

ADDIS ABEBA – AKSUM - LALIBELA - GONDER – PARCUL NATIONAL MUNTII SIMIEN - BAHIR DAR – LACUL TANA - CASCADA NILULUI ALBASTRU – CHEILE NILULUI ALBASTRU - SATE TRADITIONALE (Amhara & Oromo) – ENTOTO - ADDIS ABEBA.

Pentru oferta detaliata nu ezitati sa ne solicitati oferta completa!

de la
4.040 euro
/persoana