EVEREST BASE CAMP

EVEREST BASE CAMP

Yolo Travel va recomanda o expeditie la Everest Base Camp, in martie sau octombrie.

Dintre toate regiunile din Nepal, valea Everestului este cea mai spectaculoasa.

Nu mai putin de patru optmiari pot fi vazuti pe parcursul acestui trekking de altitudine: Everest (8850m), cel mai inalt munte din lume, Lhotse (8516m) al patrulea varf al lumii, Makalu (8463m) al cincilea Cho Oyu (8201m) al saselea.

Pretul include:

  • Transport

  • Ghid roman pe toata durata calatoriei

  • Cazare-pensiune completa

Pretul nu include:

  • Bacsisurile (30-40 euro)

  • Asigurarea medicala

  • Activitatile neincluse in program

  • Dusurile mai mult sau mai putin calde, la cabane (1-5 euro)

  • Bauturile

  • Suplimentul pentru camera single (numai la hotel, la cabane fiind imposibil de garantat o camera single).

Pretul este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane.

Inainte de expeditie se va face o intalnire de verificare a echipamentului.

La cerere asiguram gratuit consultanta pentru achizitionarea de echipament specializat.

Pentru inscrieri de grup (mai mult de 4 persoane) oferte speciale.

ATENTIE :

In cursul acestei expeditii va veti afla mai mult de 8 zile consecutive la peste 4000m altitudine si veti traversa 6 pasaje la peste 5000m.

Chiar avand o stare de sanatate buna, nu va putem garanta ca organismul dumneavoastra va raspunde corect acestei solicitari.

Suntem pregatiti insa sa reactionam rapid si sa contracaram efectele raului de altitudine, coborand cu dumneavoastra la primele simptome grave de AMS.

Ziua 1-2:

Zbor Bucuresti-Katmandu. Cazare la hotel.

Ziua 3:

Zbor Katmandu-Lukla. Trekking pana la „Phakding” (2640m) prin „Tadokoshi”. Cazare la cabana.

Ziua 4:

Ascensiune pe cursul raului „Dudh Khosi” pana la „Namche Bazar”-capitala Sherpa (3440m). Cazare la cabana.

Ziua 5:

Dupa ce vom vizita „Namche Bazar” dimineata, vom continua ascensiunea pe valea „Bhote Khosi” pana in satul „Thame” (3800m). Cazare la cabana.

Ziua 6:

Pentru aclimatizare vom urca pana la „Thengpo” (4370m), si ne vom intoarce la „Thame”. Cazare la cabana.

Ziua 7:

Vom pleca in directia „Nangpa La” spre Tibet. Traseul zilei se va incheia in satul „Langden” (4370m). Cazare la cabana.

Ziua 8:

Dupa ce vom traversa o morena abrupta, poteca urca constant pe o panta inierbata pe alocuri, pana la „Rermo Pokhari” (4890m), un mic lac de altitudine. De aici, urcusul pana in pasul „Renjo” (5405m) nu este foarte lung insa destul de abrupt. Sosirea in sa compenseaza insa tot efortul : vedere incredibila spre Everest si varfurile adiacente ! De aici vom cobora (foarte abrupt la inceput) pana pe malul unui lac, apoi continuand traseul pe malul stang al acestuia, vom ajunge la catunul „Gokyo” (4750m). Cazare la cabana.

Ziua 9:

Vom escalada „Gokyo Ri” (5360m) dimineata de unde privelistea catre „Cho Oyu” si Everest este unica. Intoarcere „Gokyo” si dupa amiaza de repaus la cabana.

Ziua 10:Dimineata vom urca spre lacul superior din „Gokyo” (Thonak Tso) la 4890m in directia taberei de baza pentru fata sudica a lui „Cho Oyu” (8201m). Intoarcere la „Gokyo” , apoi coborare pana la lacul inferior din „Gokyo”, dupa care vom traversa ghetarul „Ngozumba” catre „Dragnag” (4700m). Cazare la cabana.

Ziua 11:

Vom strabate o vale si apoi niste pante inierbate pana la „Nyimagawa” (5041m). Pe o poteca abrupta vom urca varful „Cho La” (5420m). O scurta traversare a ghetarului ne conduce la un fel de rampa gigantica de piatra care ne permite sa ajungem la morena si apoi in satul „Dzonglha” (4830m). Cazare la cabana.

Ziua 12:

Un scurt urcus abrupt si apoi un brau be vor conduce la „Lobuche” (4930m). De aici traseul urmeaza o vale linistita si apoi o zona stancoasa. Vom ajunge la „Gorak Shep” (5160m). Cazare la cabana.

Ziua 13:

Vom urca vrful „ Kala Pattar” (5600m) pe o poteca abrupta pe alocuri. Din varf, vederea asupra Everestului, „Cascadei de gheata” si a lui „Nuptse” (7861m) iti taie rasuflarea ! Vom cobora inapoi la „Gorak Shep”. Cazare la cabana.

Ziua 14:

Dimineata devreme vom pleca catre tabara de baza (5350m) pentru ascensiunea pe cel mai inalt varf al lumii : Everest. Vom traversa un ghetar imens si vom ajunge in locul pe unde au poposit cei mai temerari alpinisti ai lumii inaintea marii ascensiuni. Ne vom intoarce pe acelasi traseu la „Gorak Shep” si apoi la „Lobuche” (4930m). Cazare la cabana.

Ziua 15:

Vom cobora pe traseul clasic la „Dingboche” (4400m), si vom avea in fata „Ama Dablam” (6856m), unul dintre cei mai frumosi munti ai lumii. Cazare la cabana.

Ziua 16:

Vom cobora in lungul vaii Imja Drangka, pe care o vom traversa pe un pod suspendat, dupa care vom urca pana la „Tenggboche” (3860m) unde este o celebra manastire, construita la picioarele impresionantilor „Thamserku” (6618m) si „Kang Tega” (6685m). Vom vizita manastirile „Pangboche” et si „Tengpoche”. Cazare la cabana.

Ziua 17:

Urmeaza o coborare abrupta pana la „Dudh Khosi” si „Phunki” 3250m, apoi poteca urca usor la „Namche Bazar” (3440m) trecand prin satele gemene : „Khumjung” (3790m) si „Kunde” (3825m). Cazare la cabana.

Ziua 18:

Intoarcere la „Lukla” (2850m). Cazare la cabana.

Ziua 19:

Zbor Lukla-Katmandu. Cazare la hotel.

Ziua 20-21:

Zbor Katmandu-Bucuresti.

de la
2.200 euro
/persoana