EXPEDITIE IN AFRICA!

EXPEDITIE IN AFRICA!

Pretul include:

•Transport+transferuri.

•Biletele de avion si taxele de aeroport.

•Insotitor de grup roman pe toata durata calatoriei.

•Cazare in camera dubla la hotel.

•Cazare la cort pe traseu.

•Masa pensiune completa.

•Activitatile prevazute in program.

Pretul nu include:

•Taxele de viza.

•Taxele de intrare in rezervatii.

•Bauturile alcoolice si nealcoolice.

•Suplimentul pentru camera single 300$.

•Orice alte servicii optionale solicitate de turisti, dar nespecificate in program.

Ziua 1 Zbor Bucuresti / Cape Town.

Ziua 2 - Cape Town.

Sosire in Cape Town, transfer în oras. Instalarea la cabana. In conformitate cu programul, vizitati Waterfront, cu posibilitatea de a vizita acvariu (contra cost circa 15 € / persoana).

Cape Town este o bijuterie, splendid incadrat intre mare si munte, in capatul sudic al continentul african. Dominat de magnificul Table Mountain, orasul se deschide catre apele Oceanului Atlantic, inainte de extinderea la nord catre peisaje acoperite cu lacuri si vita de vie. Cape Town este foarte mandru de patrimoniul sau cultural. Astfel, modernismul a unor imobile este intotdeauna temperat de arhitectura coloniala si in stil "Cape Dutch" , multe cladiri istorice jalonand strazile. Tip de cazare: casuta

Ziua 3 - Cape Town.

Ziua dedicata pentru vizita Peninsulei Capului, in care veti descoperi coasta Oceanului Atlantic si Oceanul Indian. Primul popas este satul de pescuit fermecator d’Hout Bay. Veti continua apoi de-a lungul o zonei de coasta accidentata (Atlantic) pana la rezervatia de la Capul Bunei Sperante si Cape Point, cel mai sudic punct din sudul sud-vestul Africii de Sud. Tip de cazare: casuta.

Ziua 4 - Cape Town - Muntii Cederberg

In aceasta dimineata, urcati Table Mountain (daca vremea permite), care ofera o priveliste uluitoare asupra orasului, golfului si Peninsulei Capului. Optional se poate folosi telefericul (cca 20 euro/persoana) Urcusul pe Table Mountain are cca 700m difereneta de nivel. Nu este tehnic dar abrupt si dureaza aproximativ 2 ore. Table Mountain este inclus Patrimoniului Mondial de catre UNESCO. Acest munte simbolizand Cape Town este de asemenea, o rezervatie naturala, care se inalta pana la 1086m. Este vizibil din orice punct al Peninsulei Capului, desi de foarte multe ori este acoperit de nori.

Dupa amiaza plecam spre muntii din Cederberg. Sosire la tabara. Oportunitatea de a ne plimba tarziu in jurul taberei. Tabara peste noapte. Lantul muntos separa regiunea Cederberg "mediteraneana" din Cape Town de zona sub-desertica Tankwa Karoo. Acesti munti adopostesc leopardul Capului, un animal despre care multi oameni de stiinta banuiesc a fi o subspecie, din cauza dimensiunii sale mici, în comparatie cu leoparzii din restul tarii. Alt pradator mare al locului este vulturul Verreaux, care poate fi vazut frecvent zburand peste stanci în cautarea prazii. Tipul de cazare: cort. Transfer rutier: 3h, 235 km.

Ziua 5 - Muntii Cederberg - Raul Orange

Plecare in zori inspre Raul Orange prin intermediul Namaqualand, cu un picnic de-a lungul drumului. Sosire dupa-amiaza tarziu. Posibilitatea unei plimbari în jurul taberei (situata la granita dintre Africa de Sud di Namibia). Tipul de cazare: cort. Transfer rutier: 7h, 480 km.

Ziua 6 - Fish River Canyon

Dimineata excursie canoe pe raul Orange (contra cost). Masa de pranz, apoi drumul spre Fish River Canyon. Dupa montarea taberei, plimbare de-a lungul frumosului canion pentru a privi apusul soarelui. La aceasta ora din zi veti descoperi cele mai frumoase culori! 1 ora de mers pe jos Tipul de cazare: cort. Transfer rutier: 3h, 180 km.

Ziua 7 - Fish River Canyon - Sesriem

Plecam catre nord prin Sesriem, masa de pranz pe drum. Montam tabara pentru 2 nopti la portile desertul Namib. Dupa-amiaza tarziu, hai in desert! Situata la doar 1,5 km de zona de campare, Duna Elim este o oprire ideala atunci cand ajunge în dupa-amiaza tarziu în Sesriem. Puteti ajunge acolo pe jos. Strigatul soparleor Gecko va va insoti. Uitati-va in jos, veti percepe vizuini mici, unde isi au cuiburile. Din partea de sus a dunei, privelistea este uimitoare: o centura de dune rosii la vest si un vasta campie strabatuta de un lant muntos impozant la est. Peste noapte in corturi, in tabara Sesriem. 1h30 plimbare. Tipul de cazare: cort. Transfer rutier: 8 am, 520 km.

Ziua 8 - Sesriem - Sossusvlei

Foarte devreme plecare pentru site-ul de Sossusvlei. Vizita site-ului si a Vaii Tsauchab, veti descoperi zona centrala a Namibului si dunele sale gigantice. Sossusvlei este punctul terminus al unui rau care curgea in urma cu mii de ani, în Oceanul Atlantic. Acum ploaia a disparut si raul nu mai are puterea de a ajunge la ocean. Dunele purtate de vant au acoperit treptat valea. In unii ani apa râului ajunge pana la poalele dunelor formand un lac la Sossusvlei. Explorarea acestui site este orbitoare dimineata, datorita reflexiei de lumina pe dune. Descoperirea Dead Vlei, un lac secat unde impresioneaza contrastul dintre nisipul alb si dunele rosii, spectacol magic flancat de cateva mii de copaci morti în fundal. Vei fi recompensat pentru eforturile tale, atunci cand vei descoperi panorama din partea de sus a unei dune. Dupa-amiaza, mergem la Sesriem Canyon. Acest defileu adanc de 50m sapat de raul Tsauchab a fost un loc vital pentru populatiile Nama, Herero si Damara. Sesriem inseamna "6 centuri", care sunt necesare pentru a scoate galetile de apa din chei. Peste noapte in corturi, in tabara Sesriem. 5h de mers.

Ziua 9 - Sossusvlei - Bloedkoppe

Plecare la Bloedkoppe. Instalare tabara. Masa de pranz, apoi plimbare frumoasa in jurul taberei si ascensiune pe piatra de granit magnifica. Numele Bloedkoppe inseamna "muntele sangerand", vine de la culoarea care granitul o capata la apus de soare. Acest masiv este un loc magic, inconjurat de desertul Namib. Situat la aproximativ 60 de km de orasul de Swakopmund, Bloedkoppe parte din parcul national Namib .

Ziua 10 - Bloedkoppe - Swakopmund

Plecare dimineata la Swakopmund. Aceasta mica statiune balneara ofera o atmosfera relaxanta cu promenade si parcuri cu alei flancate de palmieri. Atmosfera fermecatoare este creata si de catre arhitectura germana "Art Nouveau", de la inceputul secolului, ca si de gara cu alura bavareza. Swakopmund este o etapa de relaxare, mers pe jos, sau pentru a testa noi senzatii (ATV, sand-surfing, parapanta, etc.). Toate aceste activitati optionale sunt disponibile contra cost. Tipul de cazare: in pensiune.

Ziua 11 - Swakopmund - Spitzkoppe masivul

Ultima dimineata libera in Swakopmund. Dupa-amiaza incepem ascensiunea pe Spitzkoppe. Instalare tabara, plimbare cu ghidul si descoperiti flora caracteristica a Damaraland. Acest munte de granit 1728 metri, se afla în mijlocul desertului ca un megalit gigant. Rasaritul si apusul sunt cele mai bune perioade in care nuantele de culoare rosie se imbina cel mai bine cu cerul azuriu. Spiztkoppe (de asemenea cunoscut sub numele de "Matterhornul Namibiei"), este o movila stancoasa de granit. Acesta este situat în Damaraland, intre Usakos si Swakopmund in desertul Namib. Roca este veche de mai mult de 700 de milioane de ani. Pe stancile din jur, se pot vedea multe picturi Bosimane.

Ziua 12 - Masivul Spitzkoppe - Masivul Brandberg

Plecare catre masivul Brandberg. Brandberg, "muntele de foc", numit asa culorii pe care o capata la apus de soare, este cel mai inalt munte din Namibia cu ei 2573 de metri. De origine vulcanica, Brandberg este un emorm bloc de granit estimat la peste 140 de milioane de ani. Excursie pe jos prin peisajul haotic de granit rosu. Punctul culminant al excursiei este legendara White Lady. Aceasta "White Lady", una dintre cele aproximativ 45.000 picturi rupestre preistorice. Personajele principalele ale frescei s-a crezut initial ca reprezinta personaje din Egiptul antic sau Creta antica. In prezent insa, este recunoscut faptul ca localnicii, vanatori cel mai probabil, au fost atat autori si subiecte de aceste picturi.

Zilele 13 si 14 - Königstein - Parcul National Etosha

Plecare in zori pentru 2 zile in Parcul National Etosha (340 km, 6 ore). Parcul National Etosha, a declarat o rezervatie natională în 1907 de catre administratia coloniala germana, este una dintre cele mai mari rezervatii de animale din Africa. Rezervatia de dimensiunea Belgiei, este habitatul a peste 114 de specii de mamifere si 340 de specii de pasari. În centrul parcului este o mare de sare, urmare a faptului ca zona a fost un lac imens. Aceasta caracteristica il face un loc unic în Africa. Cele 2 perioade potrivite de safari sunt dimineaaa devreme si dupa-amiaza tarziu. Caldura si soarele fierbinte dispar, facand loc temperaturilor mai blande. Ciclul vietii le impinge pe animale de sete, la diferitele surse de apa. Atunci ajungem si noi, imaginile fiind in asteptare pentru tine ... Vom inopta in camping in parcurile Okaukuejo si Namutoni (un punct de adapare este iluminat toata noaptea, dandu-va posibilitatea de a viziona animalele). Tipul de cazare: cort.

Ziua 15 - Etosha – Fasia Caprivi

Astazi vom parcurge un drum lung pana la Caprivi. Sosire si campare la sud de Divundu, in vegetatia luxurianta de pe malul raului Okavango. Vom admira un frumos apus de soare de pe marginea raului. Tipul de cazare: cort. Transfer rutier: 8h, 600 km.

Zilele 16 si 17 – Fasia Caprivi - Okavango Delta

Ne vom deplasa cu masina catre Sud (110 km, cca.2 ore) in inima Deltei Okavango, vom trece frontiera in Botswana si ne vom opri la Sepupa. Delta Okavango este unul dintre locurile legendare ale Africii. Cei 15.000 km² ai deltei, un mozaic de canale, iazuri uscate sau inundate, mari suprafete de papirus, stuf, vegetatie exotica si insule, au fost declarati site de importanta globala de catre Organizatia Natiunilor Unite ("World Heritage Site"). Delta este alimentata de catre raul Okavango care are izvoarele la o mie de mile distanta, in Angola, un rau care se varsa în mod unic nisipurile din desertul Kalahari, si nu cum suntem obisnuiti, in alt rau sau in mare! Lasam masinile la Sepupa Swampstop si continuam traseul la bordul unor mici barci cu motor catre insula "Pepere" (02:30 barca). Bagajele vor ramane la masini si vom lua cu noi doar strictul necesar pentru 2 nopti. Iesiri dimineata si dupa-amiaza la bordul unor mokoro (canoe traditionala manevrate) si explorarea pe jos a savanei si insulelor salbatice. Canoele aluneca peste apa, lasand in urma doar un fosnet usor; Sunteti intr-un labirint unic in lume, Delta Okavango. Inca o data, natura ne surprinde prin crearea acestui paradis acvatic, intr-una dintre cele mai aride parti ale lumii! Apele raului Okavango care nu vor ajunge niciodata la ocean, se evapora in nisipurile arzatoare ale desertul Kalahari.

Ziua 18 - Râul Kwando

Ne intorcem cu barcile cu motor (navigare 2h30) la vehiculele noastre la Sepupa Swampstop, apoi ne deplasam spre raul Kwando (revenind in Namibia). Traversam Bwabwata Parc si vom opriri in cateva mici sate traditionale, dandu-va posibilitatea de a cumpara artizanat. Deplasare pe malurile raului Kwando catre localitatea Kongola. Instalarea de camping.

Ziua 19 - Raul Kwando - Parcul National Chobe

Acest parc, cel mai nordic al tarii, care acopera 11700 km², ofera posibilitatea de a observa fauna salbatica, in special de-a lungul râului Chobe, chiar si in timpul celor mai uscate luni ale anului. Aici este teritoriul elefantilor prin excelenta, aici fiind cele mai mari efective din Africa. Aceasta regiune este de asemenea renumita pentru familiile sale lei, turmele de bivoli, hipopotami, crocodili, girafe, antilope si multe specii de pasari.

Ziua 20 - Parcul National Chobe - Victoria Falls

Ne deplasam spre Kasane si trecerem frontiera in Zimbabwe (trecere care uneori ia un pic de timp). Apoi continuam catre oraselul Victoria Falls. Victoria Falls pe raul Zambezi, este una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Caderile de apa se intind pe 1.7 km intre Zambia si Zimbabwe. Ele au fost descoperite de catre Livingstone în 1850. Spectacolul lor este intr-adevar impresionant, caderea de la 100m a celor 550.000 m cubi de apa pe minut, debitului în chei al raului Zambezi, produce un zgomot asurzitor. Cascada Victoria era numita de catre localnici „Mosi-oa-Tunya”, "fumul care tuna".

Ziua 21 - Victoria Falls

Ziua 22-23 - Cascada Victoria - Bucuresti

de la
4.300 euro