EXPEDITIE MAROC

EXPEDITIE MAROC

Ziua 1:

Zbor Bucuresti- Marrakech. Aprovizionare. Program liber. Cazare la hotel Riad sau similar.

Ziua 2:

Dupa micul dejun, transfer in satul Imlil unde ne vom intalni cu ghidul nostru local; incarcam bagajele pe catari si incepem tura noastra de trekking. Pornim de-a lungul vaii Mizane, traversand intai satul Armed. Continuam apoi spre est traversand o zona de prundis, traseul nostru purtandu-ne pana la marile stanci ce se vad deasupra vaii. Traversam raul si in cele din urma ajunem la mormantul lui Sidi Chamarouch, care atrage numerosi turisti si pelerini De aici traseul incepe sa urce constant, serpuind pana la refugiul Toubkal (3206 m), unde vom inopta. Aproximativ 4 – 5 ore de mers.

Ziua 3:

Dimineata devreme vom incepe ascensiunea pe Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Africa de Nord. Traseul nostru ne poartea pe South Cirque (Ikhibi Sud), un traseu usor si popular. Panoramele de care avem parte de-a lungul drumului vor face ascensiunea magnifica Cand vom ajunge in varf veti vedea ca privelistea pur si simplu va va taia rasuflarea, de la Câmpia Marrakesh la Marele Atlas in nord si in sud pina in Anti-Atlas si Sahara. Vom face cale intoarsa si vom cobora muntele pana la refugiul Toubkal unde vom inopta.

Ziua 4:

Astazi vom pleca de la refugiul Toubkal catre Imlil unde vom innopta.

Ziua 5:

In aceasta dimineața vom lua drumul serpuit spre Tizi n'Tichka apoi mergem pe drumul secundar ce ne duce către Kasbah, din Telouet, vechea cetate a lui Glaoui, pasha din Marrakech. Luam prânzul la Ksar Ait Ben Haddou și apoi vom descoperi misterioasele situri culturale. Putem vizita de asemenea Kasbah din Taourirt, ce se afla cocotat pe culmile Ouarzazate-ului. Suntem apoi transferati la hostelul din mijlocul oazei Fint. Cina și cazare.

Ziua 6:

Coboram în Valea Draa. Lasam în urma potecile aglomerate pentru a descoperi minunata Ksours, ascunsă în luxurianta padure de palmieri. Pranz într-o Kasbah in Zagora. Apoi, vizitam Tamegroute și pornim spre desert. In oaza M’Hamid, intram pe un traseu offroad spre spectaculosele dune ale Erg Chigaga. Vom inopta sub stelele desertului.

Ziua 7:

Continuam pe pista de nisip (aprox 120 km) catre oaza Foum Zguid de la primele ore ale diminetii. Pranz in oaza. Apoi apucam drumul catre Marrakesch. Vom inopta la Hotel Riad sau similar. Cina si mic dejun inclus.

Ziua 8:

Zi liberă în Marrakech. Piata Djemaa el-Fna, patrimoniu UNESCO va asteapta!

Ziua 9:

Transfer la Aeroportul Marrakech. Zbor Marrakech – Bucuresti.

Pretul include:

• Biletele de avion

• Taxele de aeroport

• Transferuri + transport auto + asigurare auto + combustibili

• Cazari conform programului

• Ghid montan

• Catari

• Masa (pensiune completa pe munte si in desert), mic dejun in rest.

Pretul nu include:

• Bauturi

• Alte mese decat cele incluse

• Bacsisuri

• Taxele de intrare la monumente istorice

• Supliment single 100 euro

• Echipament (saci de dormit, incaltari, rucsac-uri, pelerine, etc)

Informatii generale importante:

Transportul pe toata perioada calatoriei se va realiza cu masini de teren 4X4 dotate cu portbagaj si 7 locuri. Numarul de participanti / auto este de 5 iar grupul este de maxim 10 persoane (doua / trei autovehicule). Conform contractului de asigurare si de inchiriere al autovehiculului organizatorii asigura sofatul. Acestia sunt dotati cu statii de emisie receptie cu raza suficienta de acoperire. Acest tur nu poate fi realizat fara autovehicule de teren 4X4.

Organizatorii au calatorit in Maroc si in alte tari musulmane de multe ori, si pe cont propriu si organizat si va recomanda ca persoanele de sex feminin sa adopte imbracaminte care nu poate fi considerata ofensatoare (hainele sa nu fie mulate sau foarte decoltate si sa acopere cea mai mare parte a pielii).

Acest tur este recomandat persoanelor care au implinit deja varsta de 14 -18 ani (insotiti de adulti) si celor pana la varsta de 55 ani.

Pe o scara de la 1 la 10 aceasta calatorie implica o provocare fizica si psihica (dificultate) cotata la gradul 2 de catre organizatori. Nu exista riscuri medicale sau de alta natura evidente.(exceptand accidentele).

Inscrierile si rezervarile se fac cu minim 60 zile inainte de data urmatoarei plecari comunicata de organizator.

de la
1.495 euro
/persoana