FESTIVALUL CULORILOR IN INDIA 2018

FESTIVALUL CULORILOR IN INDIA 2018

Ziua 01 25.02.2018 PLECARE DIN CLUJ NAPOCA, India.

Ziua 02 SOSIRE IN DELHI

Dupa sosirea pe aeroportul international din Delhi vei fi transferat la hotel. Vei vizita Qutub Minar (minaretul Qutub), cel mai inalt minaret din caramida. Qutub Minar avand inaltimea de 72,5 m inaltime este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO. Vei vizita Humayun‘s Tomb (mormantul lui Humayun), care a fost construit la cererea sotiei imparatului Humayun in anul 1562 si proiectat de Mirak Ghiyath, un arhitect persan. In anul 1993, mormantul a fost inclus in Patrimoniul universal UNESCO. Vei vizita Bangla Sahib Gurudwara, casa de cult Sikh, ce este recunoscuta in Delhi dupa cupola aurita. Vei vizita Marele Templu Lotus care este considerat un model al arhitecturii moderne, o emblema a Indiei moderne.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 03 Circuit de grup cu insotitor DELHI

Vei face un tur de oras al capitalei Indiei, vizitand unele dintre cele mai interesante atractii turistice. Vei admira Jama Masjid, cea mai mare moschee din India. Moscheea a fost construita in perioada lui Shah Jahan, cand au fost ridicate si Taj Mahal si Fortul Rosu. Vei poposi si in piata Chandni Chowk, centrul comercial in vechiul Delhi. Vei vedea Raj Ghat - monumentul dedicat lui Mahatma Gandhi; o ceremonie comemorativa are loc in fiecare zi de vineri. Astazi vei vizita Templul Akshardham, intruchiparea a 10.000 de ani de cultura Indiana, exemplu de arhitectura, traditie si spiritualism antic. Respectand stiluri arhitecturale traditionale, intregul complex Swaminarayan Akshardham a fost construit in doar cinci ani, datorita eforturilor a 11.000 de artizani si voluntari, fiind inaugurat in anul 2005.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 04 DELHI - JAIPUR

Vei fi transferat din Delhi catre Jaipur, distanta ce va fi parcursa in aproximativ 6 ore. Vei putea asista la un show tipic Bollywood;

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 05 JAIPUR

Vei urca pe spatele elefantilor pana la Fortul Amber, un minunat exemplu de arhitectura Rajput, cu terase si metereze, reflectate in oglinda Lacului Maota de la poalele sale. La interior vei descoperi diverse sali regale decorate cu sculpturi in fildes, oglinzi si sticla, completate de picturi murale deosebite. Trecand dintr-o camera in alta, in aceasta structura magnifica, vei simti istoria si vei vizualiza grandoarea unui regat ce nu a fost niciodata cucerit.

Nota: plimbarea pe elefanti la Fortul Amber nu poate fi rezervata in avans, datorita numarului limitat de elefanti. Din acest motiv, vei pleca dimineata foarte devreme de la hotel, pentru a ajunge in timp util la fort. Vei face un tur al orasului Jaipur in care vei vizita Muzeul Palatului care adaposteste o colectie impresionanta de arta regala Rajasthani si Mughal, dar si o colectie de arme. Vei admira apoi Observatorul Astronomic Jantar Mantar (datand din 1726).

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 06 JAIPUR-FESTIVALUL HOLI

Astazi vei participa la Festivalul Holi. In India, venirea primaverii este intampinata cu o sarbatoare a culorilor. Traditia spune ca in aceasta zi, puterea binelui a invins raul. In aceasta zi de sarbatoare, milioane de hindusi din intreaga lume se aduna pentru a arunca unii in altii cu pulberi colorate, transformand locurile „bataliilor“ in adevarate oaze de culoare. In fiecare an, milioane de hindusi din intreaga Indie, dar si din lume, se bucura de sfarsitul iernii si se aduna pentru a se „imbraca“ in culori. Bataia in culori a inceput inca de la primele ore ale diminetii. Copiii au inceput cu o bataie cu apa, pentru ca pulberea colorata sa ramane pe trupurile lor.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 07 JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Astazi vei pleca spre Agra, pe traseu vei face o oprire la Fatehpur Sikri fost oras imperial al Dinastiei Mogulilor, construit de catre Imparatul Mogul Akbar. Vei vizita Monumentul Idmat Ud Daulah (Baby Taj), construit in stilul arhitectural specific perioadei mogule si care a servit drept sursa de inspiratie pentru Taj Mahal.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 08 AGRA - DELHI

Astazi vei admira rasaritul de soare la Taj Mahal. Vei vizita Fortul Agra, impresionanta rezidenta regala inclusa in Patrimoniul Universal UNESCO. Vei fi transferat catre Delhi, pe un traseu ce dureaza aproximativ 4 ore. Transfer la aeroportul din Delhi pentru imbarcarea in zborul spre casa.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 09 PLECARE DIN DELHI

Viza turistica in India se elibereaza in Romania de misiunea diplomatica a tarii de destinatie. 60 euro.

Reducerile de Early Booking se aplica doar pentru plata integrala in momentul rezervarii pachetului de vacanta sau servicului turistic dorit.

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare cu 10 luni inainte - 9% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 9 luni inainte - 8% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 8 luni inainte - 7% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 7 luni inainte - 6% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 6 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 5 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 4 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta;

Rezervare cu 3 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta;

de la
1.550 euro
/persoana